Cryptomarkt nieuwsupdate: Nieuwe ETF's, Sociale Media Buzz en Cardano's Mijlpaal (2024)

Wat zijn de meest recente ontwikkelingen die de aandacht trekken in de crypto industrie? Onlangs werden Bitcoin en Ethereum Exchange Traded Funds (ETF’s) gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk, en de eerste gegevens laten zien hoe deze nieuwe producten presteren. Tegelijkertijd domineren Cardano (ADA) en Bitcoin (BTC) de sociale media discussies, terwijl Cardano zich voorbereidt op een belangrijke netwerkupgrade die wordt beschouwd als de meest significante in zijn geschiedenis. Laat ons je meenemen in de gebeurtenissen van de afgelopen dagen:

Inhoudsopgave

  • 1 Eerste Gegevens van Bitcoin en Ethereum ETF’s in het VK
  • 2 Cardano (ADA) Dominant op Sociale Media
  • 3 Bitcoin’s Prijsactie en Sociale Media Buzz
  • 4 Cardano’s ‘Age of Voltaire’ Dichtbij met Grote Blockchain Upgrade
  • 5 Reactie van ADA op de Chang-upgrade

Eerste Gegevens van Bitcoin en Ethereum ETF’s in het VK

Op 28 mei 2024 werden Bitcoin- en Ethereum-gebaseerde ETF’s gelanceerd op de London Stock Exchange (LSE) na goedkeuring door de UK Financial Conduct Authority (FCA). Deze ETF’s, beheerd door 21Shares, WisdomTree en Invesco, zijn alleen beschikbaar voor professionele beleggers en moeten fysiek worden ondersteund, zonder hefboomwerking, en mogen alleen blootstelling bieden aan Bitcoin of Ethereum.

De handelsvolumes van deze producten waren echter laag sinds hun lancering. Tot 6 juni bedroeg het totale volume van alle producten slechts $504.880. WisdomTree had 59% van het transactievolume, terwijl 21Shares goed was voor 41%. In tegenstelling hiermee hebben de producten van Invesco nog geen enkele transactievolume gezien. Ter vergelijking: spot Bitcoin ETF’s in de VS zagen op één dag een handelsvolume van $2,5 miljard.

Onder de producten van 21Shares waren de Ethereum-aanbiedingen succesvoller, goed voor 76% van het transactievolume. Binnen deze categorie zag de Ethereum Staking ETF ongeveer 57% meer handelsvolume dan het Core Ethereum-product zonder stakingopbrengsten. 21Shares merkte op dat professionele beleggers doorgaans over-the-counter (OTC) handelen, waarbij ze financiële instrumenten buiten officiële beurzen zoals de LSE kopen en verkopen, rechtstreeks met een andere partij of via de meest liquide beschikbare beurs.

Cardano (ADA) Dominant op Sociale Media

Volgens gegevens van cryptocurrency-analytisch bedrijf Santiment domineren Cardano (ADA) en Bitcoin (BTC) deze week de sociale media discussies. Cardano-oprichter Charles Hoskinson kondigde aan dat het proof-of-stake netwerk op het punt staat de Chang hard fork te ondergaan. Deze hard fork, die deel uitmaakt van de “Voltaire” fase van de roadmap, zal een nieuw bestuursmodel implementeren dat de gemeenschap in staat stelt het netwerk te besturen. Hoskinson is ervan overtuigd dat Cardano het meest geavanceerde bestuursmodel onder alle blockchains zal hebben.

Zijn optimistische berichtgeving leidde tot sterke betrokkenheid op sociale media, waarbij de meeste gebruikers een optimistische houding aannamen. Ondanks deze buzz heeft dit echter niet geleid tot aanzienlijke winsten voor ADA. De native token van Cardano steeg slechts 0,5% in de afgelopen 24 uur en blijft op de 11e plaats met een marktkapitalisatie van $15,6 miljard.

Bitcoin’s Prijsactie en Sociale Media Buzz

Bitcoin wordt eveneens uitgebreid besproken vanwege de recente prijsactie. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie slaagde er vorige week niet in de $72.000-grens te doorbreken vanwege sterke werkgelegenheidsdata. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $69.920, met stieren en beren die strijden om het cruciale $70.000-niveau.

Daarnaast genereerde Bitcoin sociale media buzz na het behalen van zijn op een na hoogste wekelijkse sluiting tot nu toe. Gebruikers op sociale media vergelijken ook vaak de marktkapitalisatie van Bitcoin met grote bedrijven zoals Apple, volgens Santiment.

Cardano’s ‘Age of Voltaire’ Dichtbij met Grote Blockchain Upgrade

Cardano-oprichter Charles Hoskinson onthulde dat de blockchain op koers ligt voor zijn “meest significante mijlpaal in de geschiedenis” met de naderende Chang hard fork. In een social media post op 9 juni zei Hoskinson dat juni de maand lijkt te zijn waarin Cardano Node 9.0 zal bereiken, wat betekent dat Cardano Chang fork ready is. Zodra 70% van de stake pool operators (SPO’s) de nieuwe node hebben geïnstalleerd, kan een hard fork plaatsvinden die Cardano naar het Age of Voltaire duwt.

De Chang-upgrade zal een cruciaal moment markeren voor Cardano, aangezien het essentiële tools en infrastructuur introduceert om het “Age of Voltaire” te ondersteunen. Deze fase zal de laatste elementen bieden die nodig zijn voor het netwerk om zelfvoorzienend te worden. Het stelt netwerkdeelnemers in staat om verbeteringen voor Cardano voor te stellen, onderworpen aan stemming door belanghebbenden die gebruik maken van het bestaande staking- en delegatieproces.

Voltaire introduceert ook een schatkistsysteem om toekomstige netwerkontwikkeling te financieren. Een deel van alle transactiekosten zal worden verzameld om ontwikkelingsinspanningen te financieren die door het stemproces zijn bepaald. Zodra deze stem- en schatkistsystemen operationeel zijn, zal Cardano volledig gedecentraliseerd zijn en niet langer onder het beheer van IOHK vallen. De gemeenschap zal de touwtjes in handen nemen en uitgerust zijn om Cardano te koesteren en verder te ontwikkelen vanuit zijn veilige, gedecentraliseerde basis.

Hoskinson zei over de update:

“Het is de meest significante mijlpaal in de geschiedenis van Cardano en voor de industrie als geheel. Cardano zal een gedecentraliseerde beschaving worden die de hele wereld beslaat met miljoenen inwoners. We zullen het meest geavanceerde blockchain governance systeem hebben, jaarlijkse budgetten, een schatkist en de wijsheid van onze hele gemeenschap om ons te leiden.”

Reactie van ADA op de Chang-upgrade

Hoewel Hoskinson zich richt op de technologische vooruitgang die door de upgrade wordt bereikt, zijn de meeste Cardano-houders meer bezorgd over hoe dit de prijs van ADA zal beïnvloeden. Dit jaar is ADA een van de worstelende large-cap digitale activa geweest, waarbij het op verschillende momenten in de afgelopen maand kort uit de top 10 digitale activa naar marktkapitalisatie viel. Terwijl veel handelaren de huidige prijs van $0,4376 als ondergewaardeerd beschouwen, heeft de prijsontwikkeling van rivalen zoals Solana en Ethereum de bezorgdheid rond het project vergroot. Hoskinson gelooft echter dat de fundamentals van Cardano sterk blijven, wat zou moeten leiden tot een positieve groeicurve voor het digitale activum.

Blijf met ons op de hoogte en tot snel!

Tags: ADABitcoinBTCCardanoChangUpgradeCryptocurrencyCryptoGidsCryptomarktCryptovalutaDigitaleValuta

Cryptomarkt nieuwsupdate: Nieuwe ETF's, Sociale Media Buzz en Cardano's Mijlpaal (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 5669

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.